BBQ

Bavette

Sous-vide-bavette

De bavette, ook wel vinkelap in Nederland genoemd is een steeds populairder stuk vlees van het rund. In dit recept bereiden we de bavette sous vide en grillen we deze af op de bbq met chimichurri.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 56
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 25 minuten

 

Ingrediënten

  • 700 gr bavette
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 15 gr peterselie
  • 15 gr oregano
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 el paprikapoeder

 

Bereiding

Voorbereiding

Laat het sous vide apparaat warm worden op 56 graden. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens in dunne ringen. Verwijder de schil van de rode ui en snijd vervolgens in blokjes. Doe hetzelfde voor de knoflook. Kruid de bavette rijkelijk met peper en zout en vacumeer de zak. Plaats vervolgens in het water. Laat garen voor 2 uur.

Chimichurri

Mix de peper, oregano, peterselie, knoflook, olijfolie, rodewijnazijn en de helft van de gesneden rode ui met een staafmixer. Voeg wat extra zwarte peper en zout toe.

BBQ

Haal na 2 uur de bavette uit het water en dep deze droog met keukenpapier. De bavette komt het beste tot zijn recht door op hoog vuur enkele minuten op de bbq te grillen. Doe dit voor circa 5 minuten op zeer hoog vuur. Serveer vervolgens met de chimichurrie, wat citroen of limoen en wat paprikapoeder. De overige helft van de ui kun je dresseren over de bavette.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-witlof
Gerookte old fashioned

3 reacties

Groeier

Groeier

Hoeveel eiwitten bevat de bavette?

Marcel Wennekes

Marcel Wennekes

Lijkt mij een heerlijk recept. Zie alleen niet wanneer de rode ui gebruikt wordt. Ik begrijp dat de Bavette alleen gekruid wordt. Gaat hij dan in de chimichurri?

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Marcel,

De rode ui kun je in de chimichurri verwerken, ik zal het recept nog even aanpassen! Je kunt de bavette na het garen serveren met de chimichurri.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.