Sous vide witlof kun je super eenvoudig bereiden. Even schoonmaken, kruiden en de sous vide in!
Auteur | Hannah |
Personen | 2 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 45 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 500 gr witlof
- 200 ml sinaasappelsap
- stronk gember
- peper
- zout
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm het sous vide apparaat op 85 graden. Snijd de gember in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de witlof en was de groente goed. Snijd vervolgens doormidden. Plaats in de sous vide zak samen met de gember, peper, zout en sinaasappelsap.
Garen
Gaar voor 45 minuten op 85 graden. Haal uit de sous vide zak, vang het vocht op in een pannetje en kook dit tot een stroperige vloeistof. Grill de witlof voor 1 minuut op een hete grillplaat. Serveer de witlof met de sinaasappelsaus.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
[product=aardappelpers]
Maak aardappelpuree bij dit recept
[/product]
2 reacties
Monique
Is het de bedoeling dat het sinaasappelsap bij het kookvocht gevoegd wordt in het pannetje?
Givan van Souvy
Ja klopt Monique, ik zal het er nog even duidelijker aan toevoegen!
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.