Bijgerecht

Witlof

Sous-vide-witlof

Sous vide witlof kun je super eenvoudig bereiden. Even schoonmaken, kruiden en de sous vide in!

Auteur Hannah
Personen 2
Temperatuur 85
Gaartijd 45 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 gr witlof
  • 200 ml sinaasappelsap
  • stronk gember
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Verwarm het sous vide apparaat op 85 graden. Snijd de gember in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de witlof en was de groente goed. Snijd vervolgens doormidden. Plaats in de sous vide zak samen met de gember, peper, zout en sinaasappelsap.
  2. Garen: Gaar voor 45 minuten op 85 graden. Haal uit de sous vide zak, vang het vocht op in een pannetje en kook dit tot een stroperige vloeistof. Grill de witlof voor 1 minuut op een hete grillplaat. Serveer de witlof met de sinaasappelsaus.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

[product=aardappelpers]
Maak aardappelpuree bij dit recept
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-kwartel
Sous-vide-bavette

2 reacties

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Ja klopt Monique, ik zal het er nog even duidelijker aan toevoegen!

Monique

Monique

Is het de bedoeling dat het sinaasappelsap bij het kookvocht gevoegd wordt in het pannetje?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.