Gevogelte

Kwartel

Sous-vide-kwartel

Kwartel is een zeer delicaat product. Met de sous vide bereiding verzeker je jezelf van een perfecte garing.

Auteur Givan
Personen 2
Temperatuur 58
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 kwartels
  • knoflookpoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie

 

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm het bad op 58 graden. Maak de kwartels schoon als dit nog niet het geval is. Maak een rub van olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder. Wrijf de kwartels hier goed mee in. Plaats in een vacuümzak en vacumeer deze.

Afbranden

Gaar voor 1 uur, haal uit de zak en dep deze af met keukenpapier. Aangezien we de kwartels niet verder door willen laten garen kun je het beste een gasbrander gebruiken voor een krokant laagje. Mocht je geen gasbrander hebben kun je ze ook kort in een pan aanbraden. We serveren de kwartel met aardappeltjes uit de oven.

[product=keukenbrander]
Gasbrander voor dit recept
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-sperziebonen
Sous-vide-witlof

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.