Blender

Blender schoonmaken

blender-schoonmaken

De blender is ons favoriete keukenapparaat, maar waar we niet van houden is het schoonmaken ervan. De angst dat onze vingers hetzelfde lot zijn beschoren als de groente en fruit die we ‘s ochtends tot een overheerlijke smoothie draaien bemoeilijkt het karwei toch een beetje.

Daarom zijn we op zoek zijn gegaan naar de beste manier om onze geliefde blender snel te kunnen reinigen. Missie geslaagd, want met deze handige tip maak jij voortaan je blender in een handomdraai schoon.

Razendsnel je blender schoonmaken

Het doel is natuurlijk om zo veel mogelijk van al het lekkers in de blenderkan te houden. Zorg dus altijd dat je de kan tijdens het blenden goed afgesloten houdt, maar mocht je toch geknoeid hebben op de motorunit, dan kun je deze afnemen met een vochtige doek.

Hoewel sommige onderdelen van het apparaat, zoals de blenderkan en -deksel, mogelijk wel in de vaatwasser kunnen – controleer daarvoor de handleiding – is het beter om dit niet te vaak te doen. Vaatwasmiddelen zijn namelijk redelijk agressief en dit zal op lange termijn zeker zijn invloed hebben op de prestaties van het apparaat en dan met name op de scherpte van de messen. Daarom kun je de blender veel beter reinigen met een drupje gewoon afwasmiddel.

Dé tip om je blender snel te reinigen

Vul de blenderkan voor drie kwart deel met heet water en doe er een goede druppel afwasmiddel bij. Zet het apparaat daarna kort aan. Door de snel roterende messen zal zich een mini draaikolk vormen die de blenderkan bijna op magische wijze zal reinigen. Giet het afwaswater uit de kan en spoel de laatste zeepresten weg met stromend water en droog de messen gelijk na het schoonmaken af, want zo voorkom je roestvorming.

Heftige blender sessie gehad en is de blender na de eerder genoemde tornado methode toch nog niet helemaal schoon? Dan biedt een beetje azijn met baking soda en water de oplossing. Blender deze drie ingrediënten en laat het daarna een nacht je staan om in te weken. Daarna de blender nog een keertje schoonmaken met een druppeltje afwasmiddel en ook dit klusje kan weer van je to-do lijstje.

Droog de blender na het schoonmaken zowel van binnen als van buiten goed af. Eventueel kun je de blender een tijdje omgekeerd op een theedoek laten staan. Opbergen van de blender doe je het beste zonder deksel op de kan. Zo zorg je ervoor dat de blender niet kan gaan stinken.

Volgende lezen

wat-is-een-high-speed-blender
verse-notenmelk-maken

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.