recepten

Gerookte whiskey

In Ierland is het whiskey, in Schotland whisky. Beide super lekker, maar hoe maak je van een normale whiskey er één om nooit te vergeten? Dat doe je met de smoking gun van Souvy!

Ingrediënten

 • whiskey (naar keuze)
 • 1 gr houtmot

Bereiden

 1. Rook de whiskey

  Plaats de whiskey, per glas in de sous vide bak of een ander doorzichtige bak naar keuze. Voeg het houtmot toe aan de Smoking Gun en zet deze aan.  Zorg ervoor dat de bak volledig gevuld is met rook (circa 20 seconden) en probeer zo min mogelijk rook te laten ontsnappen. Je hoeft niet heel de tijd de rook bij te vullen, in principe zou de rook bijna niet kunnen ontsnappen.

 2. Intense rooksmaak

  Laat de whiskey 5 minuten staan in de bak en proef de whiskey. De smaak van de whiskey zou nu een veel diepere, intensere smaak moeten hebben. Heb je de smaak die je wilt? Dan kun je de whiskey drinken. Wil je de smaak nog intenser? Laat dan de whiskey nog langer roken en gebruik nog wat extra houtmot.

 3. Genieten

  Deze manier van roken kun je toepassen op elke soort whiskey. Wel raad ik je aan om te gaan voor een vrij neutrale smaak. Laat je aan ons weten welke whiskey jij hebt gerookt via #souvy op social media?

  Serveertip: gebruik het laatste beetje houtmot om aan tafel te roken, dit geeft een spectaculair effect voor jouw gasten!