Rookpistool en glazen stolp
Maak de lekkerste maaltijden door je etenswaren en dranken te aromatiseren met een heerlijke rooksmaak.
Shop hierComfortabel in gebruik
Voor gemakkelijke injectie van rook.
Rubberen ventiel
De glazen rookstolp is gemaakt van borosilicaat glas en is uitgerust met een rubberen ventiel. Zo wordt de slang van het rookapparaat vast gehouden.
Enkele bedieningsknop
Kies uit 3 rook intensiteit levels.
Flexibele siliconenslang
Voor gemakkelijke injectie van rook.
Geschikt voor diverse etenswaren
Koud roken is geschikt voor al je vlees-, vis- en groentegerechten, maar kan ook een wow-factor creëren bij het serveren.
Geef je gerechten een bijzondere smaak
Door middel van koud roken geef je gerechten een bijzondere en vooral heerlijke rooksmaak. Dit kun je bijvoorbeeld doen met zalm of kip en is helemaal niet zo moeilijk als je denkt! Met een smoking gun heb je binnen een mum van tijd de meest overheerlijke gerechten klaargemaakt en zullen je vrienden en familie versteld staan van je kookkunsten! Zin om eens wat anders uit te proberen voor het diner en dit keer een verrassend unieke smaak bereiden? Probeer dan eens koud roken uit. Lees snel verder voor meer informatie!
Het verschil tussen warm en koud roken
Koud roken
Warm roken
Koud roken
Met koud roken hangt vlees in een ruimte die niet is verwarmd, en de rook komt dus niet van het vuur waar het vlees op gebraden wordt. De temperatuur tijdens het koud roken kan verschillen tussen 0°C – 25°C. Wij zijn fan van koud roken! Koud roken is gemakkelijker en sneller dan warm roken en het geeft een heerlijke zoete en fijne smaak.
Warm roken
Warm- en koud roken is niet hetzelfde, en hier zit een groot verschil in. De naam verklapt het misschien al gedeeltelijk: met warm roken wordt vlees direct boven het vuur gehouden (of in de buurt van het vuur) van het brandende hout, wat ervoor zorgt dat het vlees gaart tijdens het roken. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ! De houtskool geeft hete lucht af, wat het vlees langzaam en geleidelijk verhit in een (vaak gesloten) ruimte.
Essentiële producten voor koud roken
Smoking gun
Een smoking gun, ook wel een rookpistool genoemd, gebruik je om gerechten koud te roken. Het is een klein apparaatje met een slang, en uit deze slang komt de rook die je nodig hebt voor het koud roken. Ontdek de smoking guns van Souvy hier!
Rookstolp
Een rookstolp is onmisbaar als je een gerecht wilt gaan roken. Door het rookpistool op de rookstolp aan te sluiten en het gerecht onder de stolp te plaatsen, kan de rook niet ontsnappen en wordt het gerecht heerlijk gerookt.
Houtmot (houtsnippers)
Houtmot zijn houtsnippers die je gebruikt om een gerecht te kunnen koud roken. Houtmot wordt ook wel rookmot genoemd, en staat erom bekend dat het vrij langzaam brandt. Dit is goed, omdat het daarom een fijne en intense smaak aan het eten geeft. Ontdek onze koud roken pakketten hier!
Een smoking gun, ook wel een rookpistool genoemd, gebruik je om gerechten koud te roken. Het is een klein apparaatje met een slang, en uit deze slang komt de rook die je nodig hebt voor het koud roken. Ontdek de smoking guns van Souvy hier!
Een rookstolp is onmisbaar als je een gerecht wilt gaan roken. Door het rookpistool op de rookstolp aan te sluiten en het gerecht onder de stolp te plaatsen, kan de rook niet ontsnappen en wordt het gerecht heerlijk gerookt.
Houtmot zijn houtsnippers die je gebruikt om een gerecht te kunnen koud roken. Houtmot wordt ook wel rookmot genoemd, en staat erom bekend dat het vrij langzaam brandt. Dit is goed, omdat het daarom een fijne en intense smaak aan het eten geeft. Ontdek onze koud roken pakketten hier!
Veelgestelde vragen over koud roken
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over koud roken. Als je vraag er niet tussen staat, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.
Hoe weet je welke houtsmaak goed is voor welk gerecht?
Dat hangt natuurlijk helemaal af van de smaak waar jij voor wilt gaan en waarmee je het gerecht gaat combineren. Maar meestal passen wat zwaardere houtsoorten meer bij vlees. Denk dan aan eik of bijvoorbeeld beuk. Appel is een goede keuze als je van plan bent om zalm te gaan roken.
Zijn er verschillende soorten rookmot smaken?
Ja, bij Souvy verkopen we verschillende smaken rookmot! Denk bijvoorbeeld aan avocado, walnoot, citroen, sinaasappel, amandel en nog veel meer. Alle smaken vind je terug op onze website.
Is de smaak met koud roken en warm roken verschillend?
Nee, de smaak is hetzelfde bij beide methodes, echter is koud roken een stuk sneller en gemakkelijker.
Kan je dezelfde rookmachine blijven als je verschillende houtsnippers gaat gebruiken?
Dat is geen probleem!