Ah, de zoete aardappel. In dit recept transformeren we deze simpele groente tot knapperige frietjes met een zachte binnenkant. De buitenste laag is krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant zacht en fluweelzacht blijft.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 25 tot 30 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper en paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke frietjes. Verspreid de frietjes op een bakplaat en bak ze 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Écht crispy
Met deze tips worden je zoete aardappelfrietjes echt lekker crispy:
Snijd gelijkmatig.
Je moet je zoete aardappelen in gelijke reepjes van een halve centimeter snijden. Zo zorg je voor een gelijkmatige baktijd en wordt elk frietje lekker knapperig.
Week de frietjes.
Eenmaal gesneden, dompel je de frietjes in een kom met koud water voor minstens 30 minuten of laat ze de hele nacht weken. Dit verwijdert overtollig zetmeel en zorgt voor een betere krokantheid.
Bak in een gelijkmatige laag.
Zorg ervoor dat je de frietjes in een gelijkmatige laag op één bakplaat uitspreidt, met een beetje ruimte tussen elk frietje.
Draai de frietjes om.
Haal ongeveer halverwege het bakken de bakplaat uit de oven en draai elk frietje om.
Afkoelen.
Als de frietjes volledig gebakken zijn, laat ze dan 2 minuten afkoelen op kamertemperatuur zodat ze nog knapperiger worden.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.