Bijgerecht

Gegrilde courgette met olijfolie en zeezout

gegrilde-courgette-met-olijfolie-zeezout

Courgette, met zijn zachte textuur, maken we in dit recept er een smaakvol bijgerecht van! Door de courgette te grillen, worden alle rokerige smaken opgenomen, terwijl de olijfolie en het zeezout de natuurlijke zoetheid van de courgette accentueren. Het resultaat? Een gerecht dat de essentie van de zomer vastlegt – warme dagen, buiten eten en de eenvoudige vreugde van een heerlijk gerecht. Het is alsof je een zomerse picknick op je bord hebt, waarbij elke hap je herinnert aan zonnige dagen en zwoele avonden.

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 10 minuten
Prep tijd 3 minuten

 

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Snijd de courgettes in gelijke plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Op smaak brengen: Bestrijk beide kanten van de courgetteplakken met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper.
  3. Grillen: Grill de courgetteplakken op een hete grill of grillpan voor 2 tot 3 minuten aan elke kant of tot ze mooie grillstrepen hebben.

[product=contactgrill]
Gril je courgetteplakken met de contactgrill!
[/product]

Volgende lezen

zoete-aardappelfrietjes-oven
verse-fruitsalade-munt

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.