Groente

Gestoomde broccoli met knoflook en citroen

gestoomde-broccoli-met-knoflook-citroen

Broccoli staat centraal in dit eenvoudige, maar smaakvolle bijgerecht. Als je de subtiele tonen van gestoomde broccoli mengt met het pittige van knoflook en het frisse van citroen, ontstaat er een heerlijk gerecht. Broccoli behoudt niet alleen zijn voedingswaarde door het stomen, maar ook zijn levendige groene kleur, waardoor je bord eruitziet als een lenteochtend. Een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar iets lichts en voedzaams, maar toch willen genieten van een explosie van smaak.

Auteur Suzanne
Personen 4
Temperatuur 70
Gaartijd 10 minuten
Prep tijd 30 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 grote broccoli
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Broccoli: Snijd de broccoli in roosjes en stoom 5 tot 7 minuten of tot de broccoli roosjes beetgaar zijn.
  2. Bakken: In een grote pan, verhit de olijfolie en voeg de fijngehakte knoflook toe. Bak deze tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de broccoli toe: Voeg de gestoomde broccoli toe, meng goed en bak nog 2 tot 3 minuten.
  4. Final touch: Besprenkel met citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Volgende lezen

quinoa-salade-met-verse-kruiden
zoete-aardappelfrietjes-oven

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.