Broccoli staat centraal in dit eenvoudige, maar smaakvolle bijgerecht. Als je de subtiele tonen van gestoomde broccoli mengt met het pittige van knoflook en het frisse van citroen, ontstaat er een heerlijk gerecht. Broccoli behoudt niet alleen zijn voedingswaarde door het stomen, maar ook zijn levendige groene kleur, waardoor je bord eruitziet als een lenteochtend. Een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar iets lichts en voedzaams, maar toch willen genieten van een explosie van smaak.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Temperatuur | 70 |
Gaartijd | 10 minuten |
Prep tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 grote broccoli
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Sap van ½ citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Broccoli
Snijd de broccoli in roosjes en stoom 5 tot 7 minuten of tot de broccoli roosjes beetgaar zijn.
Bakken
In een grote pan, verhit de olijfolie en voeg de fijngehakte knoflook toe. Bak deze tot ze geurig zijn.
Voeg de broccoli toe
Voeg de gestoomde broccoli toe, meng goed en bak nog 2 tot 3 minuten.
Final touch
Besprenkel met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.