Eeuwenlang hebben oude beschavingen zich gevoed met de wonderkorrel die quinoa is. Rijk aan voedingsstoffen en boordevol smaak, is quinoa het canvas waarop we vandaag een meesterwerk schilderen. Op smaak gebracht met verse kruiden, van de diepte van koriander tot de frisheid van munt. En als de fijne tonen van citroen zich vermengen met de aardse tonen van de quinoa, wordt het een dans van smaken die zowel nostalgisch als nieuw aanvoelt. Een salade die zowel voedzaam als verrukkelijk is.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 8 tot 10 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- Verse kruiden (peterselie, koriander, munt)
- 1 citroen
- 3 eetlepels extra virgin olijfolie
- 1 teen knoflook
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: geroosterde aubergine
- Optioneel: handje vol feta
Bereiding
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Hak de verse kruiden fijn en snijd de knoflook in kleine stukjes. Meng de quinoa met de kruiden, citroensap, olijfolie, zout en peper.
Optioneel: Voeg optioneel de geroosterde aubergine en feta toe.
Gebruik dit mes voor de kruiden
[product=wiegemes]
Handig voor het snijden van verse kruiden
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.