Als heerlijk bijgerecht is er niets verfrissender dan een groene salade die de essentie van de lente vastlegt. Een symfonie van knapperige bladgroenten, vermengd met een dressing die het levendige van citroen combineert met het rijke van olijfolie. Elk hapje doet denken aan een wandeling door een lommerrijk bos, waar zonlicht door de bladeren speelt. Deze salade is niet alleen een viering van verse ingrediënten, maar ook een ode aan de eenvoudige momenten van het leven waar we zo vaak overheen kijken.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Prep tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- Gemengde groene sla (rucola, veldsla, spinazie, etc.)
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: handje vol walnoten
Bereiding
Voorbereiding
Was de groene sla en laat het uitlekken.
Voor de dressing
Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Optioneel
Hak de walnoten fijn en meng door de dressing.
Mengen
Meng nu de sla met de dressing en voeg eventueel de walnoten toe.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.