Salades

Groene salade met citroendressing

groene-salade-met-citroendressing

Als heerlijk bijgerecht is er niets verfrissender dan een groene salade die de essentie van de lente vastlegt. Een symfonie van knapperige bladgroenten, vermengd met een dressing die het levendige van citroen combineert met het rijke van olijfolie. Elk hapje doet denken aan een wandeling door een lommerrijk bos, waar zonlicht door de bladeren speelt. Deze salade is niet alleen een viering van verse ingrediënten, maar ook een ode aan de eenvoudige momenten van het leven waar we zo vaak overheen kijken.

Auteur Suzanne
Personen 4
Prep tijd 30 minuten

 

Ingrediënten:

  • Gemengde groene sla (rucola, veldsla, spinazie, etc.)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: handje vol walnoten

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Was de groene sla en laat het uitlekken.
  2. Voor de dressing: Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  3. Optioneel: Hak de walnoten fijn en meng door de dressing.
  4. Mengen: Meng nu de sla met de dressing en voeg eventueel de walnoten toe.

Volgende lezen

Gedroogde pruimen
quinoa-salade-met-verse-kruiden

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.