Sous vide

Langoustine

langoustine sous vide

De langoustine wordt ook wel de Noorse kreeft genoemd en behoort tot de kreeftachtige. In het recept hieronder gebruiken we de langoustinestaartjes. Maar vergeet niet dat in de kop en schalen veel smaak zit wat perfect is om heerlijke bouillons en sauzen mee te bereiden. Probeer langoustine sous vide bereiding snel want er staat een smaakexplosie op je te wachten!

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 54
Gaartijd 20 minuten
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 kg langoustine
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 54°C en laat het water verwarmen.
  2. Maak de langoustines schoon: Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Houd de kop van de langoustine in de ene hand en in de andere hand de staart. Draai in tegenovergestelde richting zodat de kop wordt verwijderd. Doe de langoustines 10 seconden in het water zodra het water kookt. Laat de langoustines vervolgens direct terug koelen in ijswater.
  3. Verwijder de schaal: Zodra hij is terug gekoeld knijp je zachtjes in de schaal zodat deze barst. Verwijder vervolgens de schaal voorzichtig en probeer het staartvlees intact te houden.
  4. Verpak de langoustine: Doe de langoustine in de sous vide zak met een scheutje olijfolie, zout en peper. Leg de zak in het waterbad en stel de timer in op 20 minuten.
  5. Afwerking: Haal de gegaarde langoustine uit de zak en serveer direct met een salade van bulgur, venkel, tomaat en een citroenmayonaise.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak]
Kies jouw formaat [/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide kreeft
pulled chicken sous vide

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.