Gevogelte

Pulled chicken

pulled chicken sous vide

Geplukt vlees: rund, varken, kip of zelfs zalm. Het is al eventjes een hype. Ik wil niet achter blijven aangezien dit recept écht briljant is. Deze variant is met de klassieke barbecuesaus, gebrande avocado, tomaat en ijsbergsla. Een groot voordeel van pulled chicken is dat het relatief snel klaar is in vergelijking met de pulled pork of beef. En daarnaast nóg een stuk malser is en eenvoudig te plukken is. Beloof me dat je dit probeert.

Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 64
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 800 gr kip
  • Halve krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 100 ml water
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 120 gr ketchup
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 4 ciabatta's
  • 1 el tikka masala
  • 1 citroen

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 64°C en laat het water verwarmen.
  2. Marineer de kip: Wrijf de kip in met het kruidenmengsel tikka masala en breng het verder op smaak met peper en zout. Doe de kip samen met een klontje boter in de sous vide zakken van Souvy. Zet de timer minimaal op 1 uur.
  3. Maak de barbecuesaus: Snipper de ui en fruit het in een steelpan met water, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout en de bruine suiker. Laat dit ongeveer 20 minuten koken. Voeg vervolgens de ketchup, worcestersaus en het gerookte paprikapoeder toe. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen tot gebruik.
  4. Pull the chicken: Zodra de timer afgaat haal je de kip uit de verpakking. Trek de kip met twee vorken voorzichtig uit elkaar zodat het eruit ziet als ‘pulled chicken’. Meng vervolgens het geheel met barbecuesaus, peper en zout.
  5. Afwerking: Zorg dat het brood is afgebakken om vervolgens het broodje op te maken. Snij de tomaat in dunne plakjes en de ijsbergsla fijn. Snij de avocado tevens in dunne plakjes. Het is lekker om de avocado met een crème brûlée brander kort te branden, zodat er een licht gebrande smaak ontstaat. Maak het broodje op naar eigen inzicht.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

langoustine sous vide
Sous-vide-creme-brulee

6 reacties

Pieter

Pieter

Dat is de temperatuur dat de salmonella bacterie afsterft.

Ben

Ben

Hoezo 64 graden als de veilige temperatuur voor kip 72-75 is?

Henri

Henri

Welk deel van de kip gebruik je?

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Frans, dankjewel voor de tip! We hebben het aangepast.

Frans

Frans

Erg lekker.

Suggestie: wil je de citroensap toevoegen aan de ingrediënten? Dat helpt bij het boodschappen doen.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.