BBQ

Geroosterde knoflookbroodjes

geroosterde-knoflookbroodjes

Knapperig, aromatisch en onweerstaanbaar: deze geroosterde knoflookbroodjes zijn de perfecte begeleiding bij elke maaltijd. Ze brengen het eenvoudige genot van vers brood naar een heel nieuw niveau, verrijkt met de diepe, gouden smaak van geroosterde knoflook. Ideaal voor bij de soep, barbecue, of gewoon als heerlijke snack.

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 30 tot 40 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 4 kleine broodjes of 1 stokbrood, in plakjes of gehalveerd
  • 1 bol knoflook
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereiding:

  1. Knoflook roosteren: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af zodat de teentjes blootliggen. Plaats de bol op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje zout en peper. Vouw de folie dicht en bak de knoflook in de oven gedurende 30-40 minuten tot hij zacht en goudbruin is. Laat afkoelen.
  2. Maak de knoflookpasta: Druk de geroosterde knoflook uit de schil in een kom. Voeg de zachte boter toe en mix tot een smeuïge pasta. Als je wilt, kun je nu de fijngehakte peterselie toevoegen voor extra smaak en kleur.
  3. Smeren: Smeer de knoflookboterpasta royaal over de snijkant van de broodjes of het stokbrood.
  4. Bakken: Verwarm een grillpan of oven voor op hoge temperatuur. Plaats het brood met de besmeerde kant naar beneden op de grillpan en laat roosteren tot het brood knapperig en goudbruin is. Als je een oven gebruikt, rooster dan het brood onder de grill tot het knapperig en goudbruin is.
Serveer de geroosterde knoflookbroodjes warm en geniet van de heerlijke combinatie van knapperig brood en zachte, aromatische knoflookpasta!

    Volgende lezen

    gegrilde-groenten-chimichurri-saus
    knapperige-havermoutkoekjes

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.