Gegrilde groenten zijn altijd een hit, vooral tijdens zomerse barbecues. Maar voeg er een smaakvolle chimichurri saus aan toe, en je hebt een gerecht dat zowel eenvoudig als spectaculair is. De levendige groene kleur van de saus gecombineerd met de geroosterde tinten van de groenten maakt dit niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 3 tot 4 minuten |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
Voor de groenten- 2 courgettes, in plakken
- 2 rode paprika's, in brede stukken
- 1 aubergine, in plakken
- 1 rode ui, in kwarten
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de chimichurri
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (zaadjes verwijderd voor minder pit)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 4 eetlepels rodewijnazijn
- 120 milliliter olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Voor de chimichurri
Combineer de peterselie, knoflook, chilipeper, oregano, rodewijnazijn en olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Laat het even staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Voor de groenten
Verhit de grill of barbecue op middelhoog vuur. Bestrijk de groenten lichtjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Grillen
Leg de groenten op de grill en rooster ze tot ze zacht en licht verkoolde randen hebben. Dit duurt meestal 3 tot 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de groenten.
Serveren
Serveer de gegrilde groenten op een schaal en besprenkel ze met de chimichurri saus, of serveer de saus ernaast.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.