De traditionele aardappelsalade krijgt een pittige twist in deze Mexicaanse variant. Verwacht een salade met diepte, karakter en een heerlijke combinatie van smaken. Van het romige van de avocado tot de pit van de jalapeño: dit gerecht zal zonder twijfel de show stelen bij je volgende barbecue of zomerse picknick.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 20 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 rijpe avocado's, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- 1 jalapeño, fijngehakt (zaadjes verwijderd voor minder pit)
- Handvol verse koriander, fijngehakt
- Sap van 2 limoenen
- 100 gram zure room of crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gerookte paprika
Bereiding
Stap 1
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat afkoelen.
Stap 2:
nijd de afgekoelde aardappelen in blokjes en doe ze in een grote kom.
Stap 3
Voeg de avocado, rode paprika, lente uitjes, jalapeño en koriander toe aan de kom.
Stap 4
In een aparte kom, combineer het limoensap, zure room, zout, peper, komijn en gerookte paprika. Meng goed.
Stap 5
Giet de dressing over de aardappelsalade en meng voorzichtig tot alles goed gecombineerd is.
Stap 6
Proef en pas zo nodig de kruiding aan. Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan om de smaken te laten mengen.
Serveer koud, en geniet van je heerlijke Mexicaanse aardappelsalade!
1 reactie
kees
Ik zie de geroosterde mais helemaal niet in de lijst van ingredienten staan maar wel op de foto.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.