Bloemkool is een veelzijdige groente die zich heerlijk laat transformeren in de oven. Geroosterd krijgt het een diepe, nootachtige smaak die prachtig contrasteert met het romige van tahin. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, maar het resultaat is verrassend en vol van smaak, waardoor je bloemkool op een hele nieuwe manier leert waarderen.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 25 tot 30 minuten |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels tahin
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels water (indien nodig)
- Handvol gehakte verse peterselie of koriander voor garnering
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2
Doe de bloemkoolroosjes in een grote mengkom, besprenkel met olijfolie, knoflook, zout en peper. Meng goed zodat elke roosje bedekt is met de olie en kruiden.
Stap 3
Verspreid de bloemkoolroosjes gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 4
Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de roosjes halverwege om voor een gelijkmatige roostering.
Stap 5
Terwijl de bloemkool roostert, bereid je de tahinsaus. Meng in een kleine kom de tahin met het citroensap. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje water toe tot de gewenste consistentie bereikt is.
Stap 6
Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en leg deze op een serveerschaal.
Stap 7
Besprenkel de bloemkool met de tahinsaus en garneer met de gehakte peterselie of koriander.
Gebruik deze producten
[product=glasvezel-ovenwanten]
Perfect voor dit recept
[/product]
[product=beslagkom]
Handig voor dit recept
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.