Portobello champignons staan bekend om hun vlezige textuur en rijke smaak, wat ze het perfecte ‘bootje’ maakt om te vullen. In dit recept combineren we het aardse van de portobello met het romige en licht zoute van geitenkaas. Het resultaat is een voorgerecht of bijgerecht dat zowel simpel als luxe aanvoelt, ideaal voor een gezellig diner of speciale gelegenheid.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 15 tot 20 minuten |
Prep tijd | 15 tot 20 minuten |
Ingrediënten
- 4 grote portobello champignons
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Handvol verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn), fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: handvol pijnboompitten of walnoten
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Verwijder voorzichtig de stelen van de portobello champignons en gebruik een lepel om een beetje van het binnenste eruit te schrapen en zo meer ruimte voor de vulling te creëren.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Stap 4
Meng in een kom de gebakken ui en knoflook, geitenkaas, fijngehakte kruiden en eventueel de pijnboompitten of walnoten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Vul elke portobello met het geitenkaasmengsel.
Stap 6
Plaats de gevulde champignons op een bakplaat en besprenkel met de resterende olijfolie.
Stap 7
Bak de champignons 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de champignons zacht zijn en de geitenkaas licht goudbruin en borrelend is.
Serveer de gevulde portobello champignons warm, eventueel met een frisse salade aan de zijkant. Het is een gerecht dat indruk maakt, zowel qua smaak als presentatie!
Gebruik deze ovenwanten
[product=glasvezel-ovenwanten]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.