Bijgerecht

Gerookte boter

gerookte-boter

Dit recept van gerookte boter geeft een intense rooksmaak aan bijvoorbeeld vlees, vis of groentes. Hoe? Gebruik bijvoorbeeld gekookte groentes zoals spruitjes, champignons of asperges en bak de groentes in deze smaakmakende boter. En wat dacht je van sliptongetjes of zelfs kreeft met een subtiele rooksmaak? Probeer dit recept samen met de Smoking Gun en bak eens een stukje vlees of vis of in deze overheerlijke gerookte boter. Of gebruik het simpelweg op brood. Laat in de reacties beneden weten waarvoor jij deze boter gebruikt.

 Auteur Jorick
Personen 4
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 100 gr boter
  • 1 gr rookmot
  • 1 gr grof zeezout

Bereiding:

  1. De voorbereiding: Doe de boter in een schaal en bedek de schaal met plasticfolie. Vul de rookkamer van de Smoking Gun met rookmot. Plaats de rubberen slang onder de folie zodat de rook bij de boter kan komen. Dek de schaal helemaal af zodat de rook niet kan ontsnappen.
  2. Let’s get smokey: Zet de Smoking Gun aan en steek het rookmot aan met een aansteker. Zorg ervoor dat de schaal helemaal gevuld wordt met rook. Verwijder de rubberen slang uit de schaal en dek de schaal direct weer af. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk rook ontsnapt. Laat de rook in de boter trekken voor minimaal drie minuten.
  3. Intensere rooksmaak? Als je van een intense rooksmaak houdt, dan kan je ervoor kiezen om de boter langer afgedekt te laten of om meer rookmot te gebruiken.
  4. Serveren: Serveer de gerookte boter bijvoorbeeld met vers brood. Doe wat grof zeezout op de boter voor nog meer smaak. Geniet van de gerookte boter door de Smoking Gun!

[product=smoking-gun]
Een heerlijke smaaksensatie
[/product]

Volgende lezen

sous vide hertenbiefstuk
Sous-vide-limoncello

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.