Desserts

Limoncello

Sous-vide-limoncello

Een heerlijke warme zomeravond, wordt nog lekkerder met sous vide limoncello! Een leuk recept om te maken met vrienden. Met maar 4 ingrediënten is dit een super eenvoudig recept, die je op de dag zelf nog kan bereiden. Normaal gesproken duurt dit proces wel 8 weken, maar op de sous vide manier maar 2 uur!

 Auteur Hannah
Personen 10
Temperatuur 57
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

 • 5 (biologische) citroenen
 • 500 ml (smirnoff) vodka
 • 500 ml water
 • 150 gr suiker

Bereiding:

 1. De voorbereiding: Stel je sous vide apparaat in op 57 graden. Was de citroenen goed in heet water. Dit zorgt ervoor dat eventuele was en beschermingsproducten op de citroenen wordt verwijdert.
 2. De schillen: Haal met een dunschiller alle schillen van de citroenen eraf. Zorg dat je alleen de gele schillen schilt, de witte randjes kunnen nogal bitter zijn. Het citroensap hebben we niet nodig, maar weggooien is absoluut niet nodig! Maak er bijvoorbeeld ijsjes van, gebruik het om je glas water op te fleuren en zelfs als schoonmaakmiddel kan het wonderen verrichten.
 3. Ready. set. go! Plaats de schillen in een grote vacumeerzak. Je kunt hiervoor de vacuümzakken op rol gebruiken. Deze kun je namelijk zo lang maken als je zelf wilt. Voeg de vodka toe in de zak en laat het apparaat 2 uur zijn werk doen.
 4. Het suikerwater: Een half uur voordat de schillen en vodka klaar zijn is het tijd om de siroop te maken. Voeg het water en suiker toe in een pannetje en laat deze op medium hoog vuur koken, net zo lang tot de suiker volledig is verdwenen. Laat het suikerwater afkoelen, je kunt dit tijdelijk even in de koelkast zetten.
 5. Afkoelen: Wanneer het suikerwater is afgekoeld kun je deze uit de koeling halen. Inmiddels is het sous vide apparaat klaar en kun je de zak voorzichtig uit het water halen. Laat deze ook afkoelen, totdat de substantie volledig afgekoeld is. Je kunt de zak ook even in koelkast leggen, net zoals bij het suikerwater.
 6. Zeven: Zeef de schillen en mix het suikerwater met de vodka. Eigenlijk zijn de schillen zo lekker, dat je deze weer kunt verwerken in andere gerechten. Je kunt de schillen ook even afbranden met een keukenbrander en bewaren als garnituur. Bewaar de limoncello in een afsluitbare fles.
 7. Serveren: Serveer de limoncello altijd ijskoud. Tip: gebruik geen ijsklontjes, dit verdunt de maak. Zet de limoncello en het glas (zonder inhoud) even in de vriezer, voor een optimale smaak.

Volgende lezen

gerookte-boter
gerookt-zeezout

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.