Wil je je zout die authentieke, rokerige smaak geven? In dit recept leggen we je uit hoe je op een simpele manier het beste zout ooit maakt.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Prep tijd | 5 minuten |
Ingrediënten
- 50 gr zeezout
- 1 gr houtmot
Bereiding
De voorbereiding
Plaats het zout in een klein bakje en plaats dit bakje in de sous vide bak. Sluit de bak af met folie.
Roken
Voeg het houtmot toe aan de Smoking Gun en zet deze aan. Zorg ervoor dat de bak volledig gevuld is met rook en probeer zo min mogelijk rook te laten ontsnappen. Je hoeft niet heel de tijd de rook bij te vullen, 20 seconden roken moet genoeg zijn.
Wachten
Laat het zout circa 5 minuten roken in de bak en proef het zout. Heb je de smaak die je wilt? Dan kun je het zout uit de bak halen. Wil je de smaak nog intenser? Laat dan het zout nog langer roken en gebruik meer houtmot.
Dit zout kun je letterlijk overal voor gebruiken. Van vlees, vis en gevogelte maar ook heerlijk om een warm broodje uit de oven er mee te besprenkelen. Laat je aan ons weten hoe het zout is bevallen via #kokenmetsouvy ?
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.