Gevogelte

Caesarsalade

Caesarsalade

Eén van de makkelijkste salades om te maken, de caesar salade! Met maar een paar ingrediënten maak je een volwaardige maaltijd. We bereiden de kip sous vide voor een super mals eindresultaat.

Auteur Givan
Personen 2
Temperatuur 65
Gaartijd 1 uur 30 minuten
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 krop romaanse sla
  • 3 sneetjes wit brood
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout
  • halve citroen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • ansjovis (optioneel)
  • tomaat (optioneel)

 

Bereiding

Garen van de kip

Stel het sous vide apparaat in op 65 graden. Vacumeer de kip (met wat peper en zout) en gaar voor 1,5 uur. Haal de zak uit het water en dep deze droog. Voor een grillsmaakje kun je deze nog even in een hete pan leggen of met een brander grillen.

Caesar dressing

Mix de mayonaise, het sap van een halve citroen, 20 gram parmezaanse kaas, worcestersaus, dijonmosterd, 1 eigeel en 1 ei. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe. Pers twee tenen knoflook en voeg deze ook toe aan de caesar dressing.

Salade

Snijd de korstjes van de sneetjes brood af. Snijd vervolgens in blokjes. Grill in een pan met olijfolie, peper en zout tot een krokante crouton. Let op, het vuur mag niet te hoog staan anders verbranden de croutons. Snijd de sla en maak de salade op met de overgebleven kaas, dressing en kip.

Optioneel: voor wat meer body kun je een gekookt eitje, tomaatjes en ansjovis toevoegen.

 

Gebruik deze producten

[product=knoflookpers]
Eenvoudig knoflook persen!
[/product]

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-kersen-jam
Sous-vide-sperziebonen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.