Sous vide aardappels met een Marokkaanse touch! De Marokkaanse touch krijgt het door de ras el hanout die we toevoegen. Ras el hanout is een kruidenmengsel uit Noord-Afrika en betekent ‘hoofd van de winkel’. De kruidenwinkels mixen al hun beste specerijen die samen de ras el hanout vormen. Vaak bestaat de mix wel uit 20 verschillende specerijen. In dit recept gebruiken we de ras el hanout van Euroma by Jonnie Boer maar dit kan uiteraard ook een ander merk zijn.
Auteur | Givan |
Personen | 2 |
Temperatuur | 90 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 400 gr aardappels
- halve citroen
- 3 el ras el hanout
- 3 el roomboter
- 2 takjes tijm
- zout
- zwarte peper
Bereiding
Wassen en snijden
Was de aardappels grondig, laat deze vervolgens even uitlekken. Snijd de aardappels in schijfjes van 1,5 – 2 centimeter dik.
Kruiden
Plaats de aardappels in een bak en giet vervolgens wat olijfolie eroverheen. Strooi de ras el hanout over de aardappeltjes samen met wat zwarte peper en zout over de aardappeltjes. Mix de aardappeltjes goed zodat alle kruiden overal op zitten.
Garen
Plaats de aardappels in een vacuumzak en voeg de schil van de halve citroen en 3 eetlepels boter hierbij. Vacumeer de zak en plaats in het waterbad voor 1 uur op 90 graden.
Serveren
Haal de zak na 1 uur uit het water en test of de aardappels de gewenste bite hebben. Serveer met het sap van een halve citroen en wat verse tijm.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.