Sous vide maiskolven zijn super makkelijk om te maken! We serveren de maiskolven met een huisgemaakte kruidenboter.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 83 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 4 maïskolven
- 250 gram ongezouten roomboter
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
- paar takjes peterselie
- 1 theelepel chiliflakes
- halve citroen
- parmezaanse kaas (garnering)
Bereiding
Voorbereiding
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Stel het sous vide apparaat in op 84 graden. Kruid de mais met peper en zout en vacumeer de maiskolven.
Garen + BBQ
Gaar de maiskolven voor 1 uur op 84 graden. Haal vervolgens de kolven uit de zak. Optioneel kun je de maiskolven even grillen op een grillplaat of bbq voor een grillrandje.
Kruidenboter
Prak de boter fijn. Voeg wat zout en peper toe en snijdt de peterselie fijn. Mix deze samen met de boter en chili flakes. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Serveer deze op de warme maiskolven met wat geraspte parmezaanse kaas en citroensap, eet smakelijk!
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
[product=grillplaat-voor-inductiekookplaten]
Geschikt voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.