recepten

Hazenrugfilet

Hazenrugfilet heeft een bijzondere textuur en smaak. De smaak is intens en heftig. Daarnaast lijkt de smaak redelijk op hert, maar is het qua textuur wat zachter. Vaak wordt er bij haas gedacht aan een stoofpotje, maar eigenlijk is het eenvoudig en snel te bereiden. Hazenrugfilet vraagt om een korte bereidingstijd want het kan bijzonder snel droog worden. Dit is precies de reden dat de hazenrug ideaal is om sous vide te bereiden!

Ingrediënten

 • 4 hazenrugfilets
 • Olijfolie
 • 20 gr tijm
 • 20 gr boter
 • 600 gr spruiten

Bereiden

 1. Hazenrug garen

  Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 57 °C en laat het water verwarmen. Doe de hele hazenrugfilet samen met olijfolie, takje tijm en wat peper en zout in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 40 minuten.

 2. Sous vide spruitjes

  Neem een bak of pan en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 84 °C en laat het water verwarmen. Doe de spruiten samen met zwarte peper en zout in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten.

 3. Kleur

  Verwarm de oven voor op 200 ºC. Als de timer gaat, haal dan de spruiten uit het waterbad. Leg de spruiten op een ovenschaal en doe ze 5 a 7 minuten in de oven. De spruitjes worden hierdoor gegrild en krijgen een licht bruine kleur. Meng de spruitjes regelmatig door.

 4. Bak het goudbruin

  Als de timer afgaat dep dan de hazenrugfilet droog met een doek en bak het vervolgens goudbruin op hoog vuur met wat boter. Breng de hazenrugfilet na het bakken op smaak met peper en zout.

 5. Maak het nóg lekkerder

  Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld een wildsaus en aardappelpuree.