recepten

Bavette

De bavette, ook wel vinkelap in Nederland genoemd is een steeds populairder stuk vlees van het rund. In dit recept bereiden we de bavette sous vide en grillen we deze af op de bbq met chimichurri.

Ingrediënten

  • 700 gr bavette
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 15 gr peterselie
  • 15 gr oregano
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 el paprikapoeder

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Laat het sous vide apparaat warm worden op 56 graden. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens in dunne ringen. Verwijder de schil van de rode ui en snijd vervolgens in blokjes. Doe hetzelfde voor de knoflook. Kruid de bavette rijkelijk met peper en zout en vacumeer de zak. Plaats vervolgens in het water. Laat garen voor 2 uur.

  2. Chimichurri

    Mix de peper, oregano, peterselie, knoflook, olijfolie en rodewijnazijn met een staafmixer. Voeg wat extra zwarte peper en zout toe.

  3. BBQ

    Haal na 2 uur de bavette uit het water en dep deze droog met keukenpapier. De bavette komt het beste tot zijn recht door op hoog vuur enkele minuten op de bbq te grillen. Doe dit voor circa 5 minuten op zeer hoog vuur. Serveer vervolgens met de chimichurrie, wat citroen of limoen en wat paprikapoeder.