BBQ

Zelfgemaakte guacamole en salsa

guacamole-salsa

Een feest is niet compleet zonder deze twee iconische dips. Guacamole, romig en rijk, gecombineerd met een pittige, frisse salsa. Samen vormen ze het perfecte duo voor nacho’s, taco’s, of gewoon als snack met tortilla chips.

Auteur Suzanne
Personen 4
Prep tijd 45 minuten

 

Ingrediënten:

Voor de guacamole:
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes
  • Sap van 1 limoen
  • Zout
  • Handvol koriander, fijngehakt
Voor de salsa:
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout
  • Handvol koriander, fijngehakt

Bereiding:

  1. Bereidingswijze voor de guacamole: Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado grof met een vork. Voeg de ui, tomaat, limoensap, zout en koriander toe. Meng goed.
  2. Bereidingswijze voor de salsa: Meng alle ingrediënten in een kom. Laat het minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed mengen.

[product=tortillapers]
Maak je eigen tortilla's!
[/product]

Volgende lezen

knoflookbrood
maïssalade-met-feta

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.