Pasta

Tagliatelle met zalm en spinazie: een verrukkelijke Italiaanse maaltijd!

Tagliatelle met zalm en spinazie: een verrukkelijke Italiaanse maaltijd!

De Italiaanse keuken is bekend om haar eenvoudige ingrediënten en rijke smaken. Van een goed bereide pasta kun je dan ook enorm genieten. Vandaag neem ik je mee naar een van mijn favoriete Italiaanse recepten: tagliatelle met zalm en spinazie. Dit romige en smaakvolle gerecht is de perfecte combinatie van zachte pasta, zoutige zalm en frisse spinazie. Het is zowel hartig als verfijnd en garandeert een maaltijd waar je vingers bij aflikt!

 

Waarom tagliatelle met zalm en spinazie?

De keuze voor tagliatelle in dit recept is niet willekeurig. De brede linten van deze pasta vangen de romige saus perfect op, waardoor elke hap een smaakexplosie is. De zalm voegt niet alleen een zoute bite toe, maar ook essentiële omega-3 vetzuren. En de spinazie? Dat zorgt voor een vleugje frisheid en een gezonde dosis ijzer en vitamines.

[product=pastamachine]
Maak je eigen pasta!
[/product]

 

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 200 gram verse zalmfilet
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml room>
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse dille voor garnering (optioneel)

 

Bereidingswijze

Pasta koken

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze 'al dente' zijn. Giet af en zet opzij.

Zalm bereiden

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3-4 minuten aan elke kant, of tot hij gaar is. Haal uit de pan, laat even rusten en breek vervolgens in grove stukken.

Saus maken

In dezelfde pan, voeg nog een eetlepel olijfolie toe en fruit de knoflook tot hij goudbruin is. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is. Giet de room erbij, breng aan de kook en laat 2-3 minuten sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Samenvoegen

Voeg de tagliatelle en zalmstukjes toe aan de saus en meng goed. Laat nog 2 minuten op laag vuur staan zodat de smaken goed mengen.

Serveren

Dien op in diepe borden, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer eventueel met verse dille.

Dit recept voor tagliatelle met zalm en spinazie is de ultieme combinatie van smaken en texturen. De romige saus, gecombineerd met de zoutige zalm en frisse spinazie, maakt dit tot een onweerstaanbaar gerecht. Het is perfect voor zowel een doordeweekse maaltijd als een speciale gelegenheid. Buon appetito!

Volgende lezen

Pesto tagliatelle: een culinaire reis naar de Italiaanse Rivièra

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.