Ontdek de exotische smaken van zelfgemaakte kokosmelk met ons eenvoudige en natuurlijke recept. Deze rijke en romige melk is ideaal voor veganistische gerechten, curry's, smoothies en desserts. Volg onze stap-voor-stap instructies om verse kokosmelk te maken die vrij is van conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers. Begin vandaag nog met het bereiden van deze veelzijdige en gezonde melkalternatief!
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 800 ml water
- 400 gram (ongezoete) geraspte kokos
Bereiding
Verhitten
Verhit water in een pannetje op het vuur, laat het niet koken.
Blenden
Doe de kokos in de blender en voeg het hete water toe. Mix het een paar minuten op een hoge stand tot je een dikke massa hebt.
Afgieten
Giet de melk door een vergiet om de kokos eruit te filteren en leg een theedoek over een kom. Je giet de melk hier doorheen om vervolgens alle kokosmelk eruit te knijpen.
Bewaren
De kokosmelk is nu klaar om gebruikt te worden. Je kunt de verse kokosmelk 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast.
Gebruik deze blender
[product=bar-blender-met-bpa-vrije-kan]
De blender die alles aan kan!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.