Leer hoe je zelf amandelmelk maakt met ons eenvoudige en gezonde recept. Deze plantaardige melk is een uitstekend alternatief voor zuivel en is perfect voor veganisten of iedereen die lactosevrij eet. Ons recept begeleidt je stap voor stap door het proces om verse, romige amandelmelk te maken, ideaal voor smoothies, ontbijtgranen, en meer.
Auteur | Tess |
Personen | 10 |
Prep tijd | 2,5 uur |
Ingrediënten
- 240 gram rauwe amandelen
- 1250 ml water
- Snufje zeezout
- 2 dadels
- 1 theelepel vanille extract
- 2 theelepels cacaopoeder (optioneel)
Bereiding
Week de amandelen
Week de amandelen een nachtje in koud water of heet water in 2 uur tijd.
Blenden
Voeg de amandelen, water, zout en overige ingrediënten toe aan de blender en mix het op een hoog tempo tot je een smeuïge massa hebt. Mix het minimaal 1 tot 2 minuten.
Afgieten
Het is tijd om de melk af te gieten. Gebruik een schone, dunne theedoek. Leg deze over een grote bak en giet de amandelmelk over de theedoek. Pak de zijkanten op en knijp tot alle melk eruit is.
Bewaren
Bewaar de amandelmelk in een glazen fles of pot in de koelkast. Je kunt het voor 4 tot 5 dagen bewaren. Voordat je de amandelmelk gebruikt moet je het goed schudden.
Gebruik deze blender
[product=bar-blender-met-bpa-vrije-kan]
De blender die alles aan kan!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.