Blender

Amandelmelk

amandelmelk-blender

Leer hoe je zelf amandelmelk maakt met ons eenvoudige en gezonde recept. Deze plantaardige melk is een uitstekend alternatief voor zuivel en is perfect voor veganisten of iedereen die lactosevrij eet. Ons recept begeleidt je stap voor stap door het proces om verse, romige amandelmelk te maken, ideaal voor smoothies, ontbijtgranen, en meer. 

Auteur Tess
Personen 10
Prep tijd 2,5 uur

 

Ingrediënten:

  • 240 gram rauwe amandelen
  • 1250 ml water
  • Snufje zeezout
  • 2 dadels
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels cacaopoeder (optioneel)

Bereiding:

  1. Week de amandelen: Week de amandelen een nachtje in koud water of heet water in 2 uur tijd.
  2. Blenden: Voeg de amandelen, water, zout en overige ingrediënten toe aan de blender en mix het op een hoog tempo tot je een smeuïge massa hebt. Mix het minimaal 1 tot 2 minuten.
  3. Afgieten: Het is tijd om de melk af te gieten. Gebruik een schone, dunne theedoek. Leg deze over een grote bak en giet de amandelmelk over de theedoek. Pak de zijkanten op en knijp tot alle melk eruit is.
  4. Bewaren: Bewaar de amandelmelk in een glazen fles of pot in de koelkast. Je kunt het voor 4 tot 5 dagen bewaren. Voordat je de amandelmelk gebruikt moet je het goed schudden.

[product=bar-blender-met-bpa-vrije-kan]
De blender die alles aan kan!
[/product]

Volgende lezen

pannenkoeken-beslag-blender
kokosmelk-blender

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.