De zomer roept om gerechten die buiten, in de open lucht, bereid kunnen worden. En wat is er dan beter dan een heerlijke gepofte aardappel rechtstreeks van de grill? Deze aardappelen krijgen een rokerige smaak van de grill en zijn van binnen zacht en romig. Geserveerd met je favoriete toppings zijn ze de perfecte aanvulling op elke barbecue.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 40 tot 50 minuten |
Prep tijd | 5 minuten |
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- Grof zout en peper naar smaak
- Optioneel: toppings zoals boter, zure room, geraspte kaas, bieslook of andere favoriete kruiden.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur. Gebruik eventueel de lavastenen op je barbecue.
Stap 2
Was en borstel de aardappelen schoon. Droog ze daarna goed af.
Stap 3
Prik elke aardappel enkele keren met een vork. Dit voorkomt dat ze barsten tijdens het grillen.
Stap 4
Wrijf elke aardappel in met olijfolie en bestrooi ze vervolgens royaal met grof zout en peper.
Stap 5
Leg de aardappelen direct op het grillrooster en sluit het deksel van de grill. Laat ze ongeveer 45-60 minuten grillen, waarbij je ze elke 15 minuten omdraait, totdat ze van binnen zacht zijn en de schil knapperig is.
Stap 6
Snijd de aardappelen open en serveer met je favoriete toppings. Geniet van je heerlijke gepofte aardappelen van de grill!
Gebruik deze lavastenen
[product=lavastenen]
Handig voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.