Gedroogde vijgen! Deze natuurlijk zoete en vezelrijke snack is perfect voor tussendoor of als toevoeging aan diverse gerechten, zoals salades, kaasplanken en desserts. Volg onze stap-voor-stap instructies om vijgen te drogen in je oven of met een voedseldroger, waardoor je een gezonde en heerlijke snack krijgt.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 60 |
Gaartijd | 26 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 500 gram vijgen
Bereiding
Voorbereiding
Was de vijgen. Snijd de vijgen vervolgens in 4 stukken. Leg de stukken vijg op het rooster van de droogoven. Wacht nu tot de droogoven voorverwarmd is.
Drogen
Als de oven op temperatuur is kun je het rooster, met daarop de vijgen, in de oven plaatsen. Het duurt ca. 16 tot 26 uur voordat de vijgen volledig gedroogd zijn. Je kunt tussendoor even kijken of het al klaar is. Zodra de vijgen gedroogd zijn laat je ze afkoelen. Je bewaart de gedroogde vijgen het beste in een afgesloten pot.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.