Gedroogd rundvlees maken met ons eenvoudige recept! Deze eiwitrijke snack is perfect voor onderweg, als toevoeging aan maaltijden, of gewoon om van te genieten. Ons recept leidt je door het proces van het drogen van rundvlees met een oven of voedseldroger, waardoor je een smaakvolle en voedzame traktatie snack.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 72 |
Gaartijd | 12 uur |
Prep tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo mager rundvlees
Bereiding
Voorbereiding
Wanneer je vlees gaat drogen is het belangrijk om het vlees eerst te koken. Dit doe je om eventuele bacteriën te doden. Vervolgens verwijder je de vette stukken van het vlees, omdat deze stukken veel vocht bevatten. Verwarm de droogoven voor en leg de stukken rundvlees op het rooster van de droogoven.
Drogen
Zodra de droogoven is voorverwarmd plaats je het rooster, met daarop de stukken rundvlees, in de droogoven. Wacht 10 tot 12 uur tot het volledig gedroogd is. Vervolgens laat je het gedroogde rundvlees afkoelen en bewaar je het in een afgesloten verpakking.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.