Droogoven

Gedroogd brood

Gedroogd brood

Brood is ideaal voor het maken van huisgemaakte croutons, broodkruimels of als toevoeging aan soepen en stoofschotels. Volg onze stap-voor-stap instructies om oud brood te transformeren in een heerlijke, knapperige toevoeging die je gerechten extra textuur en smaak geeft.

[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Auteur Tess
Personen 4
Temperatuur 30
Gaartijd 10 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 gram brood

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Verwijder de korsten van het brood. Snijd het brood vervolgens in gelijke stukken. Je kunt ervoor kiezen om de plakjes brood in te smeren met wat olijfolie, zodat het gedroogde brood extra knapperig wordt. Leg de plakjes brood op het rooster van de droogoven.
  2. Drogen: Zodra de oven is voorverwarmd plaats je het rooster, met daarop de plakjes brood, in de droogoven. Na ca. 5 minuten draai je de plakjes brood om, zodat beide kanten goed gedroogd worden. Na 10 minuten heb je heerlijk gedroogd brood. Je bewaart het in een afgesloten verpakking.

Volgende lezen

Gedroogde paddenstoelen
Gedroogd rundvlees

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.