Brood is ideaal voor het maken van huisgemaakte croutons, broodkruimels of als toevoeging aan soepen en stoofschotels. Volg onze stap-voor-stap instructies om oud brood te transformeren in een heerlijke, knapperige toevoeging die je gerechten extra textuur en smaak geeft.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 30 |
Gaartijd | 10 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 500 gram brood
Bereiding
Voorbereiding
Verwijder de korsten van het brood. Snijd het brood vervolgens in gelijke stukken. Je kunt ervoor kiezen om de plakjes brood in te smeren met wat olijfolie, zodat het gedroogde brood extra knapperig wordt. Leg de plakjes brood op het rooster van de droogoven.
Drogen
Zodra de oven is voorverwarmd plaats je het rooster, met daarop de plakjes brood, in de droogoven. Na ca. 5 minuten draai je de plakjes brood om, zodat beide kanten goed gedroogd worden. Na 10 minuten heb je heerlijk gedroogd brood. Je bewaart het in een afgesloten verpakking.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.