Droogoven

Gedroogde paddenstoelen

Gedroogde paddenstoelen

Gedroogde paddenstoelen! Deze rijk smakende snack is perfect voor het toevoegen van diepte aan soepen, sauzen en stoofschotels. Ons recept begeleidt je door het proces van het drogen van paddenstoelen met een oven of voedseldroger, waardoor je een intens smakelijke en lang houdbare toevoeging aan je keuken krijgt.

Auteur Tess
Personen 4
Temperatuur 50
Gaartijd 8 uur
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 kilo paddenstoelen

 

Bereiding

Voorbereiding

Begin met het schoonmaken van de paddenstoelen. Gebruik hierbij het liefst geen water. Vervolgens snijd je de paddenstoelen in dunne plakjes van ca. 5 mm. Leg deze op het rooster van de droogoven en wacht tot de oven voorverwarmd is.

Drogen

Zodra de oven voorverwarmd is plaats je het rooster, met daarop de plakjes paddenstoelen, in de oven. Het duurt 3 tot 8 uur tot de paddenstoelen volledig gedroogd zijn. Als de plakjes paddenstoel gedroogd zijn laat je deze afkoelen en bewaar je het in een afgesloten pot.

 

Gebruik deze voedseldroger

[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Volgende lezen

Gedroogde kiwi
Gedroogd brood

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.