Gedroogde paddenstoelen! Deze rijk smakende snack is perfect voor het toevoegen van diepte aan soepen, sauzen en stoofschotels. Ons recept begeleidt je door het proces van het drogen van paddenstoelen met een oven of voedseldroger, waardoor je een intens smakelijke en lang houdbare toevoeging aan je keuken krijgt.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 50 |
Gaartijd | 8 uur |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo paddenstoelen
Bereiding
Voorbereiding
Begin met het schoonmaken van de paddenstoelen. Gebruik hierbij het liefst geen water. Vervolgens snijd je de paddenstoelen in dunne plakjes van ca. 5 mm. Leg deze op het rooster van de droogoven en wacht tot de oven voorverwarmd is.
Drogen
Zodra de oven voorverwarmd is plaats je het rooster, met daarop de plakjes paddenstoelen, in de oven. Het duurt 3 tot 8 uur tot de paddenstoelen volledig gedroogd zijn. Als de plakjes paddenstoel gedroogd zijn laat je deze afkoelen en bewaar je het in een afgesloten pot.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.