Ontdek hoe je thuis gemakkelijk gedroogde appelschijfjes kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze gezonde, natuurlijke snack is perfect voor onderweg, als topping voor ontbijtgranen, of gewoon om te genieten bij een kopje thee. Volg onze instructies voor het drogen van appels in je oven of voedseldroger om een heerlijke en voedzame traktatie te creëren. Begin vandaag nog met het maken van deze zoete en knapperige lekkernijen!
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 75 |
Gaartijd | 8 uur |
Prep tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo appel
- 100 ml vers geperst citroensap
Bereiding
Voorbereiding
Begin met het wassen van de appels. Verwijderd het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels vervolgens in dunne plakjes van 5 millimeter dik. Besprenkel de schijfjes met vers citroensap. Leg de appelschijfjes op het rooster van de droogoven.
Drogen
Stel de temperatuur van de droogoven in op 57 graden. De droogtijd van de appelschijfjes is 8 uur. Na 8 uur haal je de appelschijfjes uit de droogoven. Wanneer de schijfjes zijn afgekoeld kun je deze bewaren in een pot of direct gebruiken.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.