Leer hoe je thuis gedroogde aardbeien maakt met ons gemakkelijke en gezonde recept. Deze heerlijke, natuurlijke snack is perfect voor tussendoortjes, als topping op yoghurt of granen, of gewoon om zo te eten. Ons recept begeleidt je stap voor stap door het proces van het drogen van aardbeien, zodat je kunt genieten van hun geconcentreerde zoetheid het hele jaar door.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 10 uur |
Prep tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo aardbei
Bereiding
Voorbereiding
Was de aardbeien. Vervolgens verwijder je de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien in dunne, gelijke plakjes. Leg de plakjes aardbei op het rooster van de droogoven.
Drogen
Stel de droogoven in op 57 graden. Wanneer de juiste temperatuur bereikt is plaats je het rooster in de droogoven. Het duurt ca. 10 uur voordat de aardbeien volledig gedroogd zijn. Laat de aardbeien goed afkoelen en bewaar ze in een glazen pot.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.