Maak je eigen gedroogde ananas thuis met ons eenvoudige en heerlijke recept. Deze zoete, tropische snack is perfect voor een gezond tussendoortje, een smakelijke toevoeging aan trail mix, of als een natuurlijk zoetmiddel voor diverse gerechten. Volg onze duidelijke instructies om ananas te drogen met een oven of voedseldroger, en geniet van de intense smaak en natuurlijke zoetheid die gedroogde ananas te bieden heeft.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 10 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 ananas
Bereiding
Voorbereiding
Snijd de kroon en onderkant van de ananas af. Als je een ananasboor hebt kun je de ananas gemakkelijk schoonmaken. Als je dit niet hebt, snijd je de schil er met een mes af. Verwijder het middelste stuk van de ananas. Snijd hele of halve plakjes van de ananas. Zorg ervoor dat je de dikte van ieder plakje gelijk is. Dan zijn ze allemaal tegelijk gedroogd. Leg de plakjes ananas vervolgens op het rooster.
Drogen
Verwarm de droogoven voor op 57 graden. Als de oven voorverwarmd is plaats je het rooster in de oven voor 8 tot 10 uur. Hoe lang het in de droogoven moet is afhankelijk van de dikte van de plakjes. Na 8-10 uur haal je het rooster uit de droogoven en wacht je tot de gedroogde ananas is afgekoeld. Als de gedroogde ananas is afgekoeld kun je deze bewaren in een glazen pot.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.