Droogoven

Gedroogde citroen

Gedroogde citroen

Leer hoe je thuis gemakkelijk gedroogde citroenschijfjes kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze aromatische toevoeging is perfect voor het verrijken van drankjes, het opfleuren van gerechten, of als een smaakvolle decoratie. Onze instructies begeleiden je door het proces van het drogen van citroenen in de oven, waardoor je een heerlijk geconcentreerde citrus smaak krijgt die je keuken zal verfraaien.

Auteur Tess
Personen 4
Temperatuur 57
Gaartijd 9 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 kilo citroen

 

Bereiding

Voorbereiding

Snijd de citroenen in dunne plakjes van ca. 4 millimeter. Zorg dat de dikte van de plakjes citroen gelijk is, zodat alle citroen tegelijkertijd gedroogd is. Leg deze vervolgens op de bakplaat van de droogoven.

Drogen

Verwarm de droogoven voor op 57 graden. Als de oven voorverwarmd is plaats je het rooster in de oven. Na 9 uur zijn de citroenschijfjes gedroogd. Wacht tot de schijfjes zijn afgekoeld. Bewaar de citroenschijfjes vervolgens in een afgesloten pot.

 

Gebruik deze producten

[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Volgende lezen

Gedroogde ananas
Gedroogde courgette

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.