Leer hoe je thuis gemakkelijk gedroogde citroenschijfjes kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze aromatische toevoeging is perfect voor het verrijken van drankjes, het opfleuren van gerechten, of als een smaakvolle decoratie. Onze instructies begeleiden je door het proces van het drogen van citroenen in de oven, waardoor je een heerlijk geconcentreerde citrus smaak krijgt die je keuken zal verfraaien.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 9 uur |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo citroen
Bereiding
Voorbereiding
Snijd de citroenen in dunne plakjes van ca. 4 millimeter. Zorg dat de dikte van de plakjes citroen gelijk is, zodat alle citroen tegelijkertijd gedroogd is. Leg deze vervolgens op de bakplaat van de droogoven.
Drogen
Verwarm de droogoven voor op 57 graden. Als de oven voorverwarmd is plaats je het rooster in de oven. Na 9 uur zijn de citroenschijfjes gedroogd. Wacht tot de schijfjes zijn afgekoeld. Bewaar de citroenschijfjes vervolgens in een afgesloten pot.
Gebruik deze producten
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.