blog

Rookbel maken cocktail

Serveer je drankje, cocktail of nagerecht met een spectaculaire rookbel. De bellenblaastechniek waarbij je de smoking gun gebruikt geeft bijzondere, met rook gevulde, bellen bovenop je glas. Na het uitserveren kunnen jouw gasten zelf de bel doorprikken met als gevolg een wolk van geurende rook. Het vraagt wel enige oefening en voorbereiding.

Benodigdheden

  1. Bellenblaasvloeistof of babyshampoo
  2. Smoking gun / Rookpistool  
  3. Bar accessoires
  4. De (gevulde) glazen

Werkwijze

Zorg ervoor dat de Smoking gun klaar staat voor direct gebruik. Dit betekent dat de bel adapter aan de slang bevestigd is en dat de roker gevuld is met de gewenste rookmot. Houd een aansteker in de buurt.

Maak de perfecte bellenblaasvloeistof. Gebruik hiervoor water en afwasmiddel. Als vuistregel 1/3 deel afwasmiddel op 2/3 deel water. Het merk afwasmiddel kan ook verschil maken. Er is ook kant- en-klare bellenblaasvloeistof te koop. Door zelf door het slangetje met de adapter te blazen, kun je de juiste mix bepalen. Je hebt de roker dan nog niet nodig. Maak zo je perfecte bellenblaasvloeistof. Je kunt ook babyshampoo gebruiken.

rookbel-cocktail

Een bel gaat direct stuk als het in contact komt met een droog oppervlak. Het is dus belangrijk dat de bovenste rand van de glazen goed vochtig zijn. Ook de binnenzijde van het glas moet overal vochtig zijn. Maak de rand, net voordat je de bel gaat plaatsen, nog even vochtig. Je kunt ook de glazen tot aan de rand vullen maar serveren is dan uiteraard moeilijk. Dip de adapter in de bellenblaasvloeistof en zet nu de roker aan.

Er vormt zich direct een kleine bel. Met een vloeiende beweging trek je de bel los van de vloeistof. Vervolgens plaats je, voorzichtig de bel bovenin het glas, of net boven het glas, totdat deze de rand raakt. Trek langzaam de adapter omhoog terwijl de bel groeit. Maak de bel net wat groter dan de omtrek van het glas en met dezelfde vloeiende beweging trek je de adapter weg. Als het goed is blijft de met rook gevulde bel op het glas liggen. Deze bel is fragiel maar kan tot enkele minuten blijven bestaan. Het is uiteraard belangrijk om de glazen snel te serveren maar doe dit voorzichtig. Na het serveren kunnen je gasten zelf de bel doorprikken. Na de verassende plof, stijgt de rook op en het aroma verspreid zich.

Eetbaar bellenblaas 

Wil je liever geen echte bellenblaas gebruiken? Je kunt ook je eetbare bellenblaas kopen. In Nederland zijn deze producten wat lastiger te krijgen, maar je kunt ze via Amazon bestellen. Zoek hiervoor naar “Lick-a-Bubble”.