recepten

Kip rouleau

De klassieke kip rouleau, maar dan met een kleine twist. Het is een typisch Frans vleesgerecht waar een vleesvulling in zit en het de vorm heeft van een rol. Een rouleau bestaat uit twee delen: de vulling en platgeslagen vlees. De vulling bestaat uit gemalen vlees, wat de farce wordt genoemd. Met de farce kan eindeloos geëxperimenteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden of noten. Laat in de reacties weten waar jouw farce uit bestaat!

Ingrediënten

 • 6 kipfilets
 • 10 gr kerrie
 • 1 eiwit
 • 40 gr room
 • 10 plakken gerookte spek

Bereiden

 1. Zet alles klaar

  Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C en laat het water verwarmen.

 2. Vulling van de rouleau

  Snijd 2 kipfilets in blokjes. Splits het ei en meng het eiwit met de kerrie, peper, zout en room. Maal het mengsel in de keukenmachine tot een gladde farce en stop het in een spuitzak.

 3. Rol de rouleau

  Leg de 4 kipfilets naast elkaar tussen twee laagjes vershoudfolie. Dus er moet zowel folie op als onder de kip. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer of de onderkant van de pan tot ongeveer 1 centimeter dik. Pak vervolgens een nieuwe laag folie en leg het op de snijplank. Leg hierop dakpansgewijs de plakken gerookt spek. Leg hierop de platte plakken kipfilet naast elkaar. Spuit een rechte baan farce in het midden op de kipfilets. Rol vervolgens de rouleau op als een sushirol en draai de rouleau rond zodat het een strakke rouleau wordt. Knoop het folie aan beide kanten goed dicht.

 4. Sous vide bereiding

  Leg de rouleau in het waterbad en stel de timer in op 90 minuten. Vertrouw je niet helemaal of de rouleau strak is opgerold, dan stop je het in een sous vide zak. Als de timer is afgegaan, haal dan de kip rouleau uit de sous vide bak en dep het droog met een doek.

 5. Maak het goudbruin

  Verwarm een pan met olie en bak hierin het kip rouleau goudbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij.