Bijgerecht

Geroosterde kikkererwten met kruiden

geroosterde-kikkererwten-kruiden

Kikkererwten… In dit recept worden ze omgetoverd tot knapperige, gekruide hapjes die ontzettend lekker zijn. Als ze goudbruin worden geroosterd met een melange van kruiden, nemen ze een hele nieuwe persoonlijkheid aan – knapperig van buiten en zacht van binnen. Deze kikkererwten zijn een feest voor de zintuigen, ideaal voor een snack tijdens een filmavond of als een knapperig element in salades. Ze zijn het bewijs dat eenvoudige ingrediënten, met een beetje liefde en aandacht, kunnen worden omgevormd tot iets buitengewoons.

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 20 tot 25 minuten
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 blik (400g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Gemengde kruiden (bijv. paprika, komijn, cayennepeper)
  • Zout naar smaak

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C en dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  2. Op smaak brengen: Meng de kikkererwten in een kom met olijfolie, kruiden en zout.
  3. Rooster: Verspreid de kikkererwten op een bakplaat en rooster ze 20 tot 25 minuten of tot ze knapperig zijn.

Volgende lezen

verse-fruitsalade-munt
geroosterde-groenten-met-kruiden

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.