Droogoven

Gedroogde gember

Gedroogde gember

Leer hoe je gedroogde gember thuis kunt maken met ons eenvoudige recept. Dit krachtige specerij is perfect voor het toevoegen van een scherpe, aromatische smaak aan thee, gerechten en bakproducten. Volg onze stap-voor-stap instructies om verse gember te drogen met een oven of voedseldroger, waardoor je een veelzijdige en lang houdbare smaakmaker krijgt.

[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Auteur Tess
Personen 4
Temperatuur 60
Gaartijd 15 minuten
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 gram gember

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Was en schil de gember. Vervolgens snijd je de gember in gelijke blokjes. Leg de blokjes op het rooster van de droogoven en wacht tot de droogoven op temperatuur is.
  2. Drogen: Wanneer de droogoven voorverwarmd is plaats je het rooster met de gember in de oven. Wacht ca. 15 minuten tot de gember volledig gedroogd is. Laat de gedroogde gember afkoelen en bewaar het in een afgesloten verpakking.

Volgende lezen

Gedroogde boerenkool
Gedroogde kiwi

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.