Leer hoe je gedroogde gember thuis kunt maken met ons eenvoudige recept. Dit krachtige specerij is perfect voor het toevoegen van een scherpe, aromatische smaak aan thee, gerechten en bakproducten. Volg onze stap-voor-stap instructies om verse gember te drogen met een oven of voedseldroger, waardoor je een veelzijdige en lang houdbare smaakmaker krijgt.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 60 |
Gaartijd | 15 minuten |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 500 gram gember
Bereiding
Voorbereiding
Was en schil de gember. Vervolgens snijd je de gember in gelijke blokjes. Leg de blokjes op het rooster van de droogoven en wacht tot de droogoven op temperatuur is.
Drogen
Wanneer de droogoven voorverwarmd is plaats je het rooster met de gember in de oven. Wacht ca. 15 minuten tot de gember volledig gedroogd is. Laat de gedroogde gember afkoelen en bewaar het in een afgesloten verpakking.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.