Ontdek hoe je thuis gemakkelijk gedroogde bananen kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze zoete en natuurlijke snack is perfect voor onderweg, als energierijke toevoeging aan je ontbijtgranen, of als een gezond alternatief voor snoep. Volg onze stap-voor-stap instructies om bananen te drogen in je oven of met een voedseldroger.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 10 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo banaan
Bereiding
Voorbereiding
Pel de bananen. Vervolgens snijd je de bananen in gelijke plakjes. Leg de plakjes banaan op het rooster van de droogoven. Besprenkel de plakjes banaan eventueel met wat citroensap om te voorkomen dat de banaan bruin wordt.
Drogen
Verwarm de droogoven voor op 57 graden. Plaats het rooster met de plakjes banaan voor 10 uur in de droogoven. Na 10 uur is de banaan gedroogd en laat je deze goed afkoelen. Wanneer de gedroogde banaan is afgekoeld kun je deze bewaren in een glazen pot.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.