Droogoven

Gedroogde banaan

Gedroogde banaan

Ontdek hoe je thuis gemakkelijk gedroogde bananen kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze zoete en natuurlijke snack is perfect voor onderweg, als energierijke toevoeging aan je ontbijtgranen, of als een gezond alternatief voor snoep. Volg onze stap-voor-stap instructies om bananen te drogen in je oven of met een voedseldroger.

[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Auteur Tess
Personen 4
Temperatuur 57
Gaartijd 10 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 kilo banaan

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Pel de bananen. Vervolgens snijd je de bananen in gelijke plakjes. Leg de plakjes banaan op het rooster van de droogoven. Besprenkel de plakjes banaan eventueel met wat citroensap om te voorkomen dat de banaan bruin wordt.
  2. Drogen: Verwarm de droogoven voor op 57 graden. Plaats het rooster met de plakjes banaan voor 10 uur in de droogoven. Na 10 uur is de banaan gedroogd en laat je deze goed afkoelen. Wanneer de gedroogde banaan is afgekoeld kun je deze bewaren in een glazen pot.

Volgende lezen

Gedroogde wortel
Gedroogde druiven

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.