Zoete aardappel
Sous vide zoete aardappels is zo makkelijk om te maken en ook nog eens super gezond. Veel sporters gebruiken zoete aardappels bij het meal-preppen. Door zoete aardappels sous vide te garen behoud je alle smaak en textuur.
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde tijm
- scheutje olijfolie
- zout (optioneel)
- peper (optioneel)
Bereiden
-
Verwijder de schil
Verwijder de schil van de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 3-5 centimeter.
-
Kruiden
Kruid de zoete aardappel met olijfolie, paprikapoeder knoflookpoeder en gedroogde tijm. Laat de waterbak warm worden op 90 graden en gaar voor 45 minuten.
-
Serveren
Haal de zoete aardappel uit de zak en kruid na met wat zout en peper naar keuze. Je kunt de zoete aardappels circa 3 dagen bewaren in een afgesloten vacuumzak of invriezen voor maanden.