recepten

Zalm

Wie kent het niet. Zalm. De roze en smaakvolle vis. Vele mensen zijn bekend met het feit dat vrijwel alle vis, ook zalm, snel overgaar wordt. Dit gebeurt voornamelijk in de oven, waar de vis wordt blootgesteld aan een temperatuur boven de 100 °C. Deze temperatuur is te hoog voor vis. Bij zalm sous vide garen is dit niet het geval. Hier wordt de vis niet blootgesteld aan hoge temperaturen. Hierdoor raakt hij nooit uitgedroogd. Bij deze techniek wordt de zalm sous vide namelijk gegaard in een waterbad op 50 °C.

De zalm kan in meerdere gerechten gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een pasta tagliatelle met pesto. Of een romige en kruidige risotto met groene asperges. Of tussen getoaste sandwiches met verse mayonaise. Hoe vind jij deze zalm het lekkerst?

 • 4 zalmfilets (à 150 gr)
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout

 1. Zet alles klaar

  Neem een bak, pan of sous vide bak en vul het met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 50 °C en laat het water verwarmen.

 2. Verpak de zalm

  Breng de zalm op smaak met peper en zout. Doe de zalm samen met wat olijfolie in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 25 minuten.

 3. Serveren!

  Als de timer is afgegaan haal je de zalm uit de sous vide zak. Serveer het direct. Oja, vergeet niet te genieten!