recepten

Tonijn

Verse tonijn is één van de makkelijkste producten om mee te werken. Het valt niet zo snel uit elkaar en zolang je het niet te lang bakt kan er eigenlijk weinig mis gaan. In dit recept garen we de tonijn sous vide op 45 graden en grillen we deze af voor een lekker korstje.

Ingrediënten

  • 4 steaks verse tonijn
  • halve rode ui
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • verse kruiden (optioneel)

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Kruid de tonijnmoten met flink wat zeezout en zwarte peper aan beide kanten. Plaats de moten in een sous vide zak en voeg wat olijfolie toe. De moten moeten niet over elkaar heen vallen. Snijd een halve rode ui in dunne schijfjes en voeg deze toe aan de zak. Je kunt er voor kiezen om wat extra kruiden toe te voegen zoals verse peterselie of tijm.

  2. Garen

    Vacumeer de zak en laat de tonijn garen voor 45 minuten op 45 graden. Haal de tonijn vervolgens voorzichtig uit de zak en laat deze uitlekken op keukenpapier. Kruid vervolgens opnieuw met zwarte peper aan beide kanten.

  3. Grillen

    Laat een gietijzeren pan of anti-aanbakpan goed heet worden met wat olie. Wanneer de pan loeiheet is voeg je voorzicht de tonijn toe. Laat deze 30 seconden grillen per kant voor een mooi laagje. Haal de tonijn uit de pan en laat deze opnieuw even uitlekken.

  4. Serveren

    In dit recept serveren we de tonijn met wat gegrilde groenten (asperges en tomaat). Je kunt met tonijn alle kanten op. Denk aan noodles, aardappeltjes, salades etc.