recepten

Stoofvlees

Ouderwets draadvlees van oma. Ik heb hier een twist aangegeven. Ten eerste gaar ik het stugge en stevige vlees op de perfecte manier, namelijk sous vide. Wat je wil is dat het smaakvolle stuk rundvlees, wat ook wel sukade wordt genoemd, boterzacht een sappig wordt. En daarnaast wil je dat het zijn diepe rund smaak behoudt. Het vlees heeft tijd nodig om om tot dit resultaat te komen. Met dit recept maak je van een relatief goedkoop stuk vlees, een botermalse steak.

Notitie: bij de bereidingstemperatuur van 58 °C krijgt het sous vide stoofvlees een stevige maar malse textuur. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C of hoger, richting de 70 °C. Hou voor beide temperaturen 24 uur kooktijd aan.

Ingrediënten

 • 800 gr rundersukade
 • Olie
 • Peper
 • Zout
 • Laurier

Bereiden

 1. Zet alles klaar

  Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel de het sous vide apparaat in op 65 °C graden. Breng de rundersukade op smaak met peper en zout.

 2. Verpak de sukade

  Doe het stoovlees met een scheut olie en laurier in de sous vide zakken van Souvy of vacumeer het met een vacuümmachine. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 24 uur.

 3. Afwerking

  Als de timer is afgegaan haal dan het sous vide stoofvlees uit de sous vide zak en maak het droog met papier of een doek. Snijd het vlees in mooie plakken, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

 4. Maak het nóg lekkerder

  Maak het gerecht compleet met knapperige groenten en rode wijnsaus.