recepten

Sperziebonen

Sous vide sperziebonen! Niet heel spannend, maar wel veel aangevraagd onder onze volgers. Een makkelijk basisreceptje om op een gezonde manier je sperziebonen te garen.

Ingrediënten

  • 400 gr sperziebonen
  • klontje boter
  • 2 el gembersiroop
  • 1 sjalot
  • 2 el gefrituurde uitjes

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Verwarm de sous vide cooker op 85 graden. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verwijder de uiteindes. Snijd een sjalot in dunne ringetjes en voeg deze samen met de sperziebonen, een klontje boter en de gembersiroop in een sous vide zak.

  2. Garen

    Vacumeer de zak en plaats in het water. Gaar de sperziebonen voor 1 uur op 85 graden. Haal vervolgens uit het water en serveer de sperziebonen met wat gefrituurde uitjes.