recepten

Pure chocolade mousse

Deze sous vide pure chocolademousse is een heerlijk dessert om klaar te maken voor je familie en vrienden! Je kunt dit gerecht ook samen met wat fruit zoals ananas serveren!

Ingrediënten

  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr verse slagroom
  • 120 gr pure chocolade
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 3 el suiker
  • 50 gr kokossnippers
  • extra slagroom (optioneel als topping)
  • snufje zout
  • 5 hittebestendige glazen potjes

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Snijd de chocolade in grove stukken. Verwijder het merg uit het vanillestokje. Zet het sous vide apparaat aan op 80 graden en laat het water warm worden. Split het eigeel van het eiwit bij alle eieren. We gebruiken alleen het eigeel.

  2. De mousse

    Zet een pannetje op laag vuur op en voeg de slagroom en mascarpone toe. Voeg ook direct de chocolade, suiker, inhoud van het vanillestokje en een snufje zout toe. Blijf goed roeren en houd het vuur laag. Klop tot een gladde massa. Voeg 1 voor 1 de dooier van de eieren toe en blijf roeren. Zet het vuur uit en giet de vloeistof over in de glazen potjes.

  3. Garen

    Vul tot de rand en draai de dop dicht. Doe dit voor alle  potjes. Plaats de potjes in het waterbad voor 1 uur. Zorg ervoor de de potjes op de grond blijven staan. Na 1 uur kun je voorzichtig de potjes uit het waterbad halen. Dit kun je met een tang doen, zodat je niet je handen verbrand.

  4. Koelen

    Laat circa 15 minuten afkoelen op het aanrecht. Plaats vervolgens voor 2 uur in de koelkast. Je kunt de chocolademousse direct uit het glazen potje eten of eruit halen en serveren in een mooi glas. Serveer met de kokossnippers en wat extra chocoladerasp. Optioneel kun je ook nog wat slagroom erbij serveren als topping.